Q&A

Q&A

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien vind je jouw vraag hieronder, anders neem je even contact met ons op we beantwoorden ze graag!

Wordt de begeleiding bij Goudeerlijk vergoed?

De begeleiding voor kinderen wordt vaak (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Lees hier meer over de vergoedingen. Het aanbod voor ouders en professionals valt niet binnen de vergoedingen. Daarvoor kies je wanneer je wilt investeren in jezelf als ouder of professional, gewoon omdat het je zoveel brengt in de toekomst.

Gaan we het met de ouders dan hebben over ieders problemen?

Natuurlijk hebben we het tijdens de ouder 2-daagse over de dingen die lastig zijn, waar je tegenaan loopt. Dit doen we even, zodat we daarna via onze oplossingsgerichte visie je echt inzichten kunnen geven waar je zelf nooit op komt. Je komt bij de kern van je ouderschap en dat geeft me toch een energie. Dus ja, we hebben het over waar het echt om gaat. Om vervolgens te komen tot een grote volgende stap.

Mijn kind is 3 jaar en ik loop met haar tegen dingen aan? Wat is handig om te doen?

Wat tof dat je als ouder met een jonge dochter je verdiept in je rol als ouder en het gedrag van je kind. Je kan als ouder zoveel verschil maken. En hoe jonger je kids zijn, hoe meer impact je kan hebben. Je bent van harte welkom bij de online cursussen en de 2-daagse voor ouders.

Met ouders in één groep….moet dat?

Oh, deze vraag snappen we echt. Dat kan voelen als een drempel. En echt waar…alle ouders vonden het na de 2-daagse altijd zo tof om met elkaar dingen te ontdekken, herkenning te vinden bij elkaar en echt verschil te maken met elkaar. Juist met elkaar sta je sterk, heb je lol en krijg je inzichten. Kom het ervaren…je zal merken dat er juist in de groep veel meer gebeurt. Ja, ook lachen met elkaar.

Is de online cursus ook geschikt als je kinderen nog klein zijn?

Ja, ja, ja…zeker weten. Hoe jonger, hoe beter. Je hebt als ouder zoveel impact en kan echt verschil maken. Hoe fijn als je al meer weet over gedrag, je kind en jezelf. Je kan daarmee echt het verschil maken. Trouwens als je kinderen al ouder zijn, kun je net zo goed het verschil maken.

Is jullie opleiding tot kindercoach geaccrediteerd?

Jazeker, door twee instanties. En daar zijn we maar wat trots op. Hiermee tonen we aan dat onze opleiding post-hbo niveau heeft. Bij deze brede leergang is iedereen welkom die hart voor kinderen heeft. Mocht je een afgeronde HBO-opleiding hebben en willen certificeren op post-hbo niveau.. dat kan! Onze opleiding is voor mensen met de benodigde vooropleiding geaccrediteerd. Dan krijg je naast de SKJ registratie ook de post-HBO registratie van de SNRO op je diploma. Hiervoor gelden overigens dezelfde eindopdrachten. Het grote verschil is de literatuurstudie die je zelfstandig doet en dat we die kennis terugvinden in je eindopdrachten. Mocht je hierover meer informatie willen, neem dan even contact met ons op.
We zijn geaccrediteerd door SNRO – Stichting Nederlands Register voor Opleidingen. Dit is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van (beroeps)opleidingen in het particulier onderwijs, met een ruime ervaring in de integrale en complementaire gezondheidszorg.
Daarnaast is de opleiding geaccrediteerd door Stichting Jeugd en Gezin (SKJ) in de categorie formeel leren-training.

Het accreditatienummer is: SKJ205756 (punten: 211)

Hebben jullie een wachtlijst voor de begeleiding van mijn kind?

We streven er altijd naar om binnen één maand de begeleiding te kunnen starten, omdat we zelf ook niet van wachten houden. Als je eenmaal het besluit hebt genomen om aan de slag te gaan, dan wil je ook gewoon starten toch?! Soms kun je al binnen twee weken starten en soms duurt het ook wel 6 weken.

Moet ik samen met mijn partner naar de ouder 2-daagse komen?

Niks moet, alles mag. Bekijk wat voor jullie goed is. Soms komen mensen wel gezamenlijk, soms liever alleen, anderen weer met een vriendin. Het is allemaal goed. Je bent van harte welkom!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang een gratis module 1 van de online cursus: "Omgaan met emoties"

Wil je gratis kennismaken met Goudeerlijk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis de module 1 van de online cursus!