Workshop: AD(H)D je kan er echt iets mee!

Tweedaagse

Workshop voor ouders met kinderen met AD(H)D of kenmerken daarvan

AD(H)D Je kan er echt iets mee!

Je kind heeft AD(H)D of kenmerken ervan. En daardoor gebeurt er natuurlijk van alles..op school, thuis, bij familie, op de sportclub. Vastlopen, slechte resultaten, dingen niet afmaken, dingen vergeten, in eigen wereld zitten, weinig tot geen focus, impulsief, overal en nergens…en vaak is het moeilijk om je kind te bereiken. Terwijl je ziet dat er van alles mis gaat….
Herkenbaar? En wat kun je dan als ouder doen? Niet veel toch, want het komt toch door de AD(HD)?…..
Nou, wij zien dat anders! Wij denken dat je juist als ouder heel veel kan. En denk dan niet aan de standaardadviezen geven zoals rust, reinheid en planning (dat werkt vaak toch niet) maar door te gaan kijken wat WEL werkt. Wat dat is? Ontdek het in deze workshop. Andere visie, andere werkwijze, ander resultaat.
Handig om te weten

Belangrijke informatie

2-daagse: 13 en 14 juni 2022

9:30- 16:30

Heijdse pad 1, Monster

340,- per ouderkoppel, 195,- per persoon

Workshop: AD(H)D Je kan er echt iets mee (onze aanpak voor kind & ouder)

Je kind heeft AD(H)D of kenmerken ervan. En daardoor gebeurt er natuurlijk van alles…op school, thuis, bij familie, op de sportclub. Vastlopen, slechte resultaten, dingen niet afmaken, dingen vergeten, in eigen wereld zitten, weinig tot geen focus, impulsief, overal en nergens…en vaak is het moeilijk om je kind te bereiken. Terwijl je ziet dat er van alles mis gaat….
Herkenbaar? En wat kun je dan als ouder doen? Niet veel toch, want het komt toch door de AD(HD)?…..

Nou, wij zien dat anders! Wij denken dat je juist als ouder heel veel kan. En denk dan niet aan de standaardadviezen geven zoals rust, reinheid en planning (dat werkt vaak toch niet) maar door te gaan kijken wat WEL werkt.

Hoe dan?

We nemen je mee in onze visie op AD(H)D.  Dit doen we aan de hand van modellen, theorie, oefeningen en een heleboel praktische voorbeelden. We werken met twee trainers die beide doorspekt zijn van ervaringen in het werken met kinderen en hun ouders. Aan de hand van onze theorie geven we je inzichten in hoe het brein werkt en leggen we de link met AD(H)D. We leggen je uit hoe de breindelen en het lijf samenwerken en aan de hand van deze theorie ga je je eigen kind herkennen. Want elk kind met AD(H)D laat het weer op een andere manier zien. Met als gevolg dat je je kind beter gaat snappen. En ziet wat wel helpend is. Verder leer en ervaar je hoe het zenuwstelsel werkt en wat werkt voor jouw kind zodat je naast rust ook hun creativiteit kan activeren. Daarnaast komt aan bod hoe leren werkt, (met alles wat nieuw is) zodat jij je kind beter kan begeleiden bij alles wat het tegen komt.  Wat stimuleert je kind? Hoe gaat jouw kind om met tijd (vaak ook een “dingetje” bij AD(H) D)?

En we gaan kijken naar jouw rol als ouder. Wat doe je en helpt dat? Wat kom je tegen? Want natuurlijk kom je daar ook ongemakkelijk, moeilijke of verdrietige dingen tegen. En natuurlijk heeft jouw stemming en jouw zienswijze invloed op jouw kind. Net zoals jouw kind invloed heeft op jou. Zo werkt dat nou eenmaal. Ook daarin krijg jij inzichten en praktische tools om de dingen die niet lekker lopen anders te gaan benaderen. En dit alles doen we op een nuchtere manier;  praktisch en met diepgang.

Door wie? 

De twee trainers zijn Christine Kuiper en Nancy Dieks. Ze hebben beiden  jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen en hun ouders en hebben een warm hart voor kids met AD(H)D, of kenmerken daarvan. Christine is opleider bij de  AD(H)D-coachopleiding van ADHD-Nederland en Nancy is kindertherapeut en is daarnaast geschoold en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met AD(H)D. Beiden zijn ook moeder (en ook niet perfect) en bekend met alles wat met AD(H)D te maken heeft.

Extra optie: compleet voor kind & ouder (1+1=3) 

Inmiddels weten we dat het het allerbeste werkt om zowel kind als ouder(s) tools en inzichten te geven. Daarom hebben we een mooi speciaal aanbod gemaakt voor ouder & kind. Want uit ervaring kunnen we zeggen dat 1 + 1 dan echt 3 is.
* 2x  oudergesprek met Nancy Dieks
* 4x  1-op-1 kindsessie met Nancy Dieks
* 2x  AD(H)D, ‘je kan er echt iets mee’, voor beide ouders
€ 850,-

Wat levert dit je op?

Je snapt hoe breindelen en het lijf werken.

Je krijgt tools om dit ook aan je kind uit te leggen je hebt kennis over het autonome zenuwstelsel en de link met ADHD.

Je weet welke manieren er zijn om rust of juist activatie te krijgen in het lijf je weet welke fase bij leren horen.

Je bent je bewust in wat wel of juist niet werkt in wat jij doet als ouder en je krijgt praktische handvatten om daar veranderingen in te brengen zodat er minder gedoe ontstaat.

En het belangrijkste...na deze twee dagen leer je je kind beter te snappen en leer je jezelf beter snappen. Daardoor minder gedoe ...maar meer begrip, meer rust, meer contact met jouw kind.

het Goudeerlijk team
Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Direct inschrijven

INSCHRIJVEN: Workshop ADHD Je kan er echt iets mee
Meer weten?

Bekijk onze veelgestelde vragen!