Krachtige gesprekken door breinkennis

Professionals

Voor professionals

Krachtige gesprekken door breinkennis

Wil jij ook groeien in je gesprekstechnieken gekoppeld aan de fascinerende werking van het brein? Dan is deze inspirerende en praktische tweedaagse wat voor jou! Want wist je dat wanneer gesprekken moeizaam verlopen, het gespreksdoel niet bereikt wordt, jouw energiepeil drastisch daalt en er ongemakkelijke stiltes vallen jouw brein écht iets héél anders nodig heeft? Je leert tools die je kan inzetten om je gesprek krachtiger, effectiever en met meer energie te laten verlopen vanuit een professionele gespreksleider rol. En dat allemaal door de kennis van ons prachtige, krachtige brein!
Web 1920 – 2
Handig om te weten

Belangrijke informatie

13 & 14 juni 2024

9:30 tot 16:30 uur

Heijdse pad 1, Monster

Prijs 339,- inclusief heerlijke lunch, onbeperkt koffie thee met lekkers/fruit, hand-out en certificaat

Deze verdiepingscursus is vrijgesteld van BTW

Wat kun je verwachten? Je krijgt tijdens deze twee dagen inzicht in de fascinerende werking van het brein. Wat is de werking van de verschillende breindelen? Deze koppelen we aan de 4 principes die de sleutel zijn voor een krachtig gesprek. En vooral hoe jij hier optimaal gebruik van kan maken, zodat je meer contact krijgt met de ander. 

Geen saaie rollenspellen, maar krachtige oefeningen die jou laten ervaren wat het effect is van de geleerde oefeningen. Verwacht geen schoolse setting maar twee inspirerende dagen. Onze ervaren trainers, Nancy en Christine hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met ouder- en kindgesprekken. Zij gaan je inspireren, begeleiden en ondersteunen zodat jij vanaf nu hier alles uit kunt halen!

Of het nu gaat om een ouder of om een kind: je ontdekt hoe je jouw gesprekken veel effectiever kan maken. Dat je met vertrouwen leiding kunt nemen, meer tools hebt om in een gesprek jouw professionaliteit echt te gaan gebruiken.  Zodat ouders en of kinderen met je meegaan en je samen veel meer kan bereiken en echt het verschil kan maken. 

Deze 2-daagse is ook geschikt voor mensen die al een kindercoachopleiding hebben gedaan. Je krijgt een extra verdieping  op jouw eigen rol als gespreksleider, nieuwe oefeningen op de principes van het brein… Ook kan je casussen inbrengen zodat je direct een next step kunt maken.

Waarom juist deze cursus?

Sta jij ook weleens voor een uitdaging wanneer een gesprek niet lekker loopt. En heb je ook gemerkt dat je soms vastloopt. En wil je hier meer tools voor? Wist je, dat buiten andere soorten vragen, het brein dan vaak iets anders nodig heeft? Daar gaan we je twee dagen helemaal in meenemen. We koppelen breinkennis aan de vier principes voor een krachtig gesprek. Praktisch, bruikbaar en diepgaand; want je leert ook meer over wat jouw brein nodig heeft als het gesprek niet lekker loopt! Super interessant. Denk aan kindgesprekken, oudergesprekken conflicten uitpraten, voortgangsgesprekken, coachgesprekken. Voor welk gesprek dan ook.

Onderwerpen

  • breinkennis: delen van het brein en hun functies
  • 4 principes van een krachtig gesprek
  • leiderschap
  • taalgebruik
  • doelen stellen
    ( methodiek: NLP, systemisch werk en oplossingsgericht werk )

Literatuur

Er is geen literatuurlijst voor deze cursus. Je ontvangt een hand-out met de theorie.

Voor wie bedoeld

  • leerkrachten, IB-ers, ondersteuners en professionals uit het BO en VO
  • professionals uit de zorg die met kinderen/jongeren  werken
  • kinder- en jeugdtherapeuten en kinder-en jeugdcoaches

Wie zijn wij

Christine en Nancy werken in de goedlopende kinder-jeugdpraktijk Goudeerlijk. Zij hebben ook jarenlang ervaring in het onderwijs. Met meer dan 20 jaar ervaring hebben wij de kennis en ook vooral de praktijkervaring.

Hoe is de cursus opgebouwd

Twee dagen lang dompelen we ons onder in de kennis en de principes van een krachtig gesprek. We nemen je mee in de theorie en we doen veel ervaringsoefeningen waardoor je zelf de kracht en de effectiviteit van de tools gaat ervaren. Echt geïnspireerd naar huis dus en morgen aan de slag met al het geleerde.
Alle theorie staat in de hand-out. Verder krijg je een heerlijke lunch en onbeperkt koffie en thee.

Registratie / Accreditatie

Goudeerlijk staat als opleidingsinstituut geregistreerd bij het register instellingen van Het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Hier staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Daarnaast is de cursus geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) in de categorie formeel leren-training voor 12 punten (SKJ215182)).

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden door het formulier in te vullen. Na ontvangst van aanmelding sturen we je de bevestiging en factuur per mail toe. 

Heb je nog vragen, onduidelijkheden of twijfels? Stuur ons dan een mailtje, dan contacten we je.

het Goudeerlijk team
Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

Geaccrediteerd door

Geaccrediteerd door

Direct inschrijven

Krachtige gesprekken door kennis van het brein

Over ons

Maak kennis met Goudeerlijk

Ontdek hoe Goudeerlijk is ontstaan, onze missie & visie en leer onze team van professionals kennen!